2016 MTV HESAPLAMA - OTURMA YERİ 26-35 ARASI OLAN OTOBÜSLER

Her sene 2 taksit halinde tahsil edilen ve oturma yeri 26-35 arası olan otobüslerin MTV (Motorlu Taşıtlar Vergisi) ödemelerinizin ilk taksidini 31 Ocak gününe kadar yapabilirsiniz. Cezalı duruma düşmemek için Motorlu Taşıtlar Vergisi borcunuzu son ödeme tarihine kadar ödemelisiniz. Motorlu Taşıtlar Vergisinde 2. Taksit için son ödeme tarihi ise 31 Temmuz’dır. Oturma yeri 26-35 arasında olanAğırlığı 20001 kg ve daha fazla olan Kamyon Kamyonet ve Çekiciler için Motorlu Taşıtlar Vergisi ödemelerinizi aşağıda yer alan MTV HESAPLA butonuna tıklayarak öğrenebilirsiniz.

OTURMA YERİ 26-35 ARASI OLAN OTOBÜS YAŞINI VE MODEL YILINI GİRİNİZ

  
ÖDENECEK TOPLAM VERGİ TUTARI


1. Taksit (31 Ocak 2016)

2. Taksit (31 Temmuz 2016)

Gelirler İdaresinin Online ödeme sisteminin yaygın bir şekilde kullanılması sayesinde, Motorlu Taşıtlar Vergisi ödeme işlemleri de son derece kolay hale gelmiştir. Kredi Kartınızı ya da banka kartınızı kullanarak, Gelirler İdaresine ait online işlem merkezine bağlanarak Motorlu Taşıtlar Vergisi borç ödeme ve sorgulama sisteminden ödeme işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. 

Sizin için aşağıda kısayolunu verdiğimiz Motorlu Taşıtlar Vergisi ödeme butonunu kullanarak MTV Verginizi online olarak yatırabilirsiniz. Gelirler İdaresi Başkanlığı online ödeme sayfasına geçmek için aşağıda yer alan linki kullanabilirsiniz.

GİB tarafından sunulan İnternet Vergi Dairesi Hizmeti aracılığı ile MTV Borç Sorgulama ve Ödeme işlemlerinin yanısıra; MTV Hesaplama, Araç Kasko Değeri Öğrenme, Motorlu Taşıtlar Vergisi Ödeme Bilgisi Sorgulama, Otomobil Kasko Değeri Sorgulama hizmetleri de sunulmaktadır.

Öte yandan Vergi Kimlik Numarası Sorgulama, Vergi Kimlik Numarası Doğrulama, Yabancılar için Vergi Kimlik Numarası Sorgulama, E-Vergi Levhası Sorgulama, E-Vergi Levhası Doğrulama, Dilekçe işlemleri, ÖTV 2A Ödeme Belgesi Sorgulama işlemleri İnternet Vergi Dairesi aracılığı ile gerçekleştirilebilmektedir.

Yurtdışından telefon getirip Telefon Harcı ödemek isteyenler ve telefonu pasaporta işletmek isteyenler, Vergi ödemesiyle ilgili işlemleri vergi dairesine gitmeden yapabilmektedirler.

Kira geliri elde eden ev sahipleri, önceden hazırlanmış Kira Beyanname sistemi ile Geliri hesaplamalarını ve karşılık gelen Gelir Vergisi  ödenmeleri online olarak kredi kartı, sanal kart veya banka kartı ile yapılabilmektedir.  

Araç Cinsi: 

İlgili İçerikler

2016 MTV HESAPLAMA - OTURMA YERİ 0-25 ARASI OLAN OTOBÜSLER

Her yıl 2 eşit ödeme halinde tahsil edilen Motorlu Taşıtlar Vergisi ilk taksit ödemelerinizi yapmanız için belirtilen süre 31 Ocak’ta sona eriyor. Motorlu Taşıtlar Vergisinin 2. Taksit ödemelerini Temmuz ayının 31’ine kadar yapabilirsiniz. Tüm borç ödemelerinde olduğu gibi, Motorlu Taşıtlar Vergisi borçlarınızı zamanında yapmaya özen göstermelisiniz. Oturma Yeri 0-25 kişi arası olan Otobüsler!in Motorlu Taşıtlar Vergisi tuıtarını aşağıda yer alan MTV HESAPLA butonuna tıklayarak öğrenebilirsiniz.

2016 MTV HESAPLAMA - OTURMA YERİ 36-45 ARASI OLAN OTOBÜSLER

Otobüsler için 31 Ocak tarihi Motorlu Taşıtlar Verginizi ödemek için son gündür. Motorlu Taşıtlar Vergisi geç ödenmesi halinde, ödemenin geciktirildiği ay başına, borcunuza gecikme zammı eklenmektedir. İkinci taksit  Motorlu Taşıtlar Vergisi ödemelerinizi Temmuz ayının 31’ine kadar tamamlayabilirsiniz.

Ağırlığı Oturma yeri 36-45 arası olan otobüsler için Motorlu Taşıtlar Vergisi ödemelerinizi aşağıda yer alan MTV HESAPLA butonuna tıklayarak öğrenebilirsiniz.

2016 MTV HESAPLAMA - OTURMA YERİ 46-99 ARASI OLAN OTOBÜSLER

Motorlu Taşıtlar Vergisi 1. Taksit ödemelerini tamamlamak için belirlenen son ödeme tarihi 31 Ocak’tır. Devlete yaptığınız tüm vergi ödemelerinde olduğu gibi, geciktirilen Motorlu Taşıtlar Vergisi ödemeleri için de aylık ceza uygulanmaktadır. Motorlu Taşıtlar Vergisi 2. Taksit borç ödemenizi 31 Temmuz’a kadar tamamlayabilirsiniz. Oturma Yeri 46-99 arasında olan Otobüsler  için Motorlu Taşıtlar Vergisi borcu ödemenizi aşağıda verilen MTV HESAPLA butonuna tıklayarak öğrenebilirsiniz.