2016 MTV HESAPLAMA - AĞIRLIĞI 3501-5000 ARASI OLAN KAMYON KAMYONET VE ÇEKİCİ

Her sene olduğu gibi bu sene de Motorlu Taşıtlar Vergisi ödemeleriniz 31 Ocak tarihine kadar gerçekleştirebilirsiniz. Motorlu Taşıtlar Vergisi ödemelerinde cezalı duruma düşmemek ve belirlenen vergi tutarından daha fazla borçlu durumda kalmamak için ödemenizi son ödeme tarihinden önce yapınız. Motorlu Taşıtlar Vergisinde ikinci taksit için son tarih Temmuz’un 31’idir. Ağırlığı 20001 kg ve daha fazla olan Kamyon Kamyonet ve Çekiciler için Motorlu Taşıtlar Vergisi borcu ödemenizi aşağıda verilen MTV HESAPLA butonuna tıklayarak öğrenebilirsiniz.

AĞIRLIĞI 3501-5000 ARASI OLAN KAMYON KAMYONET VE ÇEKİCİ YAŞINI VE MODEL YILINI GİRİNİZ

  
ÖDENECEK TOPLAM VERGİ TUTARI


1. Taksit (31 Ocak 2016)

2. Taksit (31 Temmuz 2016)

Çoğumuz MTV (Motorlu Taşıtlar Vergisi) ödemelerini yapmak için Gelirler İdaresinin ve bankaların online borç sorgulama ve ödeme sistemini tercih ediyoruz.GIB tarafından internet üzerinden sağlanan online ödeme sistemine girerek, şu ana kadar tahakkuk eden Motorlu Taşıtlar Vergisi borçlarınızı kredi kartınız veya banka kartınız ile yapabilirsiniz. Gelirler İdaresi Başkanlığı Online MTV ödeme hizmetini kullanarak, Araç ruhsat bilgilerini girerek TC kimlik numarası ile Motorlu Taşıtlar Vergisi borç bilgilerini sorgulayabilir ve MTV taksitlerinizi ödeme işlemlerinizi yapabilirsiniz. MTV ödemenizi yapmak ya da ödeme ve borç bilgilerinize erişmek için lütfen linke tıklayınız.

GİB tarafından sunulan İnternet Vergi Dairesi Hizmeti aracılığı ile MTV Borç Sorgulama ve Ödeme işlemlerinin yanısıra; MTV Hesaplama, Araç Kasko Değeri Öğrenme, Motorlu Taşıtlar Vergisi Ödeme Bilgisi Sorgulama, Otomobil Kasko Değeri Sorgulama hizmetleri de sunulmaktadır.

Öte yandan Vergi Kimlik Numarası Sorgulama, Vergi Kimlik Numarası Doğrulama, Yabancılar için Vergi Kimlik Numarası Sorgulama, E-Vergi Levhası Sorgulama, E-Vergi Levhası Doğrulama, Dilekçe işlemleri, ÖTV 2A Ödeme Belgesi Sorgulama işlemleri İnternet Vergi Dairesi aracılığı ile gerçekleştirilebilmektedir.

Yurtdışından telefon getirip Telefon Harcı ödemek isteyenler ve telefonu pasaporta işletmek isteyenler, Vergi ödemesiyle ilgili işlemleri vergi dairesine gitmeden yapabilmektedirler.

Kira geliri elde eden ev sahipleri, önceden hazırlanmış Kira Beyanname sistemi ile Geliri hesaplamalarını ve karşılık gelen Gelir Vergisi  ödenmeleri online olarak kredi kartı, sanal kart veya banka kartı ile yapılabilmektedir.  

İlgili İçerikler

2016 MTV HESAPLAMA - AĞIRLIĞI 0-1500 ARASI OLAN KAMYON KAMYONET VE ÇEKİCİ

Her yıl 2 eşit ödeme halinde tahsil edilen Motorlu Taşıtlar Vergisi ilk taksit ödemelerinizi yapmanız için belirtilen süre 31 Ocak’ta sona eriyor. Cezalı duruma düşmemek için Motorlu Taşıtlar Vergisi borcunuzu son ödeme tarihine kadar ödemelisiniz. Motorlu Taşıtlar Vergisi 2. Taksit borçlarının ödemeleri 31 Temmuz tarihine kadar tamamlanabilmektedir.Ağırlığı 1500 kg'a kadar olan Kamyon Kamyonet ve Çekiciler için Motorlu Taşıtlar Vergisi borcu ödemenizi aşağıda verilen MTV HESAPLA butonuna tıklayarak öğrenebilirsiniz.

2016 MTV HESAPLAMA - AĞIRLIĞI 1501-3500 ARASI OLAN KAMYON KAMYONET VE ÇEKİCİ

Bilindiği gibi MTV ödemeleri için son gün 31 Ocak’tır.Motorlu Taşıtlar Vergisi geç ödenmesi halinde, ödemenin geciktirildiği ay başına, borcunuza gecikme zammı eklenmektedir. Motorlu Taşıtlar Vergisi ödemelerinizin 2. taksidini ise 31 Temmuz tarihine kadar yapabilirsiniz. Ağırlığı 1501-2500 kg arası olan Kamyon Kamyonet ve Çekiciler için MTV ödemelerinizi aşağıdaki HESAPLA butonuna tıklayarak öğrenebilirsiniz.

2016 MTV HESAPLAMA - AĞIRLIĞI 5001-10000 ARASI OLAN KAMYON KAMYONET VE ÇEKİCİ

Her yıl 2 eşit ödeme halinde tahsil edilen Motorlu Taşıtlar Vergisi ilk taksit ödemelerinizi yapmanız için belirtilen süre 31 Ocak’ta sona eriyor. Devlete yaptığınız tüm vergi ödemelerinde olduğu gibi, geciktirilen Motorlu Taşıtlar Vergisi ödemeleri için de aylık ceza uygulanmaktadır. Motorlu Taşıtlar Vergisinin 2. Taksit ödemelerini Temmuz ayının 31’ine kadar yapabilirsiniz. Ağırlığı 5001-10000 kg arasında olan Kamyon Kamyonet ve Çekiciler için Motorlu Taşıtlar Vergisi ödemelerinizi aşağıda yer alan HESAPLA butonuna tıklayarak öğrenebilirsiniz.

2016 MTV HESAPLAMA - AĞIRLIĞI 10001-20000 ARASI OLAN KAMYON KAMYONET VE ÇEKİCİ

Her sene olduğu gibi bu sene de Motorlu Taşıtlar Vergisi ödemeleriniz 31 Ocak tarihine kadar gerçekleştirebilirsiniz. Motorlu Taşıtlar Vergisi geç ödemeniz durumunda geciken her ay için borcunuza gecikme zammı uygulanmaktadır. 2. Taksit Motorlu Taşıtlar Vergisi ödemelerini 31 Temmuz’a kadar yapabilmekle birlikte, 1. ve 2.

2016 MTV HESAPLAMA - AĞIRLIĞI 20001 VE DAHA FAZLA OLAN KAMYON KAMYONET VE ÇEKİCİ

Motorlu Taşıtlar Vergisi 1. taksit ödemeleri için son gün her sene olduğu gibi 31 Ocak olarak açıklandı. Motorlu Taşıtlar Vergisi geç ödemeniz durumunda geciken her ay için borcunuza gecikme zammı uygulanmaktadır. Motorlu Taşıtlar Vergisi ödemelerinde cezalı duruma düşmemek ve belirlenen vergi tutarından daha fazla borçlu durumda kalmamak için ödemenizi son ödeme tarihinden önce yapınız. Motorlu Taşıtlar Vergisi ikinci ödemesi ise 31 Temmuz’a kadar ödenebilmektedir.